Agressie bij honden

Agressie hond is een ernstig probleem. Om het te begrijpen moet je nadenken over hoe te nemen en wat te doen om onze dierlijke was niet agressief.

Agressie – natuurlijk gedrag

Agressie bij de hond is nodig om te kunnen overleven. Vertonen haar levenslange minder of meer. Hond hetzelfde merk hun positie in de kudde, stelt grondgebied, het verkrijgen van voedsel, reageert op de verschillende risico's.

Agressie naar andere honden

Agressief gedrag kan worden onderverdeeld in verworven en congenitale. Verworven vaak het gevolg van onjuiste opvoeding van het dier, in het bijzonder als het gaat om neurotische uiting van agressie naar andere honden.

Hondenbezitters vaak leren ze een hond om agressief te reageren op andere honden. Dit gebeurt wanneer de dieren aan de eigenaar trok de hond door een riem. De hond hoeft niet op natuurlijke wijze reageren: het kan niet ontsnappen of overgeven. Hij is alleen maar agressie om zich te verdedigen.

In dergelijke gevallen, de eigenaar is uiteraard blij met de gang van zaken, want het was zijn hond bleek te "moediger" zijn. Maar de hond is een manier om te ontsnappen uit de gevarenzone. De hond leert dat dergelijk gedrag is goed, welkom, omdat de eigenaar is blij. Dat is hoe de hond later zal reageren op elke hond, die komt op een wandeling of in het park.

Om dit probleem op te lossen, laat de hond om het contact met een ander dier te bevrijden zonder dat extra spanning voor hem.

Agressie tegen mensen

Wanneer uw hond agressief is tegen mensen, het probleem is ernstiger. Agressie vanwege de onveiligheid en het gebrek aan vertrouwen in mensen. Kan te wijten zijn aan slechte ervaringen, misbruik, en agressie tegen de hond.
In een dergelijke situatie heeft je socialisatie van de hond nodig. Een hond die zelfverzekerd, moedig voelt en heeft de juiste houding ten opzichte van de wereld om hem heen zal niet agressief zijn.

Preventie

Agressief gedrag in een hond moet in de eerste plaats proberen ervan te voorkomen. Toon liefde, zorg, geef hem gemoedsrust. De eigenaar moet zich bewust zijn van de aard van de hond. Hij moet consequent, wijs en nooit gebruikt geweld tegen huisdier handelen.