Formaliteiten van het kopen van een hond

Uheeft al besloten over het kopen van een hond, dan moeten we niet vergeten de van veel belangrijke kwesties. Wij adviseren over wat te letten bij het kopen van een beagle als het gaat om de nodige documenten die we hebben.

 

Overeenkomst

Het belangrijkste onderdeel van het kopen van een hond is altijd een deal. Het moet alle informatie bevatten, de verkoper en de koper, en beschreef ook de toestand van de gezondheid van de hond, prijzen, en zo dat in het geval van een hond met een stamboom relevante documenten als bijlage aan het contract. Het contract moet worden gemaakt in twee exemplaren (een voor elke kant) en ondertekend. Op de overeenkomst moet dragen ook de relevante datum en de plaats van de aankoop van de hond.

Ook moeten we voorzien van een aanvullende bevestiging van de betaling. Dit is een garantie dat het geld ontvangen door de fokker, en we kunnen rustig slapen. Dit is belangrijk, vooral die vaak deze bedragen zijn vrij hoog, vooral wanneer we kopen een hond met stamboom hond familie.

Metriek

Als je ervoor kiest om rashond bij fokker te kopen moet het voorzien zijn van een geboorteakte. Wat is het en wat is inbegrepen? Dit document bevat belangrijke informatie over het dier, namelijk: voor- en achternaam, namen van de ouders ', tattoo-nummer, evenals fokker en eigenaar. Gebaseerd op statistieken hond het heeft de mogelijkheid om stamboom te verwerven. Het is verplicht bij het aanvragen van stamboom.

Kynologische centrum

Als u wilt maken van geboorteakte van uw beagle moet u gaan naar het dichtstbijzijnde kantoor van Kynologische Centrum. Dit is een organisatie waarvan de activiteit is gericht op rashonden. Contactgegevens zijn te vinden op de hoofdpagina van de Kynologische Centrum. Na een bezoek aan een geschikte locatie moet een contributie te betalen, dan kunnen we een stamboom van onze vriend te vragen. Over de kwestie van de stamboom moet je zelfs een paar maanden wachten.

Maar als stamboom is noodzakelijk? Als je niet van plan om raciale fokken, voortplanting hond vestigen of bloot te stellen aan tentoonstellingen en deel te nemen aan wedstrijden hebben we niet moeten proberen om de stamboom los. De beslissing hangt volledig af van ons.

Gezondheidsboek

Het kan gebeuren dat bij het kopen van een hond krijgen wij geen gezondheidsboek. Dan moet je het opmaken bij de dierenarts die verantwoordelijk is van uw hond. Daar kunt u zien welke ziekten zijn er geweest bij de hondm welke vaccinaties zijn aangenomen en wat is de algehele gezondheid van de hond. Het hebben van dit boek is uiterst belangrijk in het geval van plotselinge ziekte, opnames in tentoonstellingen en zelfs om naar buitenland te reizen.