Hondendieet

Dieet voor rashond is anders dan de gebruikelijke voeding voor straathond. Rashonden zijn vatbaar voor bepaalde ziekten die moeten worden voorkomen vooraf. Om daarvoor te zorgen moet de hond zo vluch mogelijk bijzondere eten krijgen.

Informatie van de fokker

De eerste informatie over het voeden van uw hond ontvangen wij bi het kopen van een hond van een fokker. Hij heeft actuele informatie over de toestand van de gezondheid van de hond en weet het best van zijn voedingsbehoeften. Je moet ook vragen over welke voedsel was aangeboden aan  moeder van onze puppy.

Droogvoer

Wanneer we beslissingen nemen over het voeden van uw hond met droog voedsel dan moeten wij garanderen van hoge kwaliteit. Alleen zulke voer geeft ons zekerheid dat de hond ontvangt alle voedingsstoffen die het nodig heeft op een bepaald stadium van ontwikkeling.

Bij het kopen van goedkopere levensmiddelen winnen wij niet veel maar verliezen we veel. Allereerst, goedkopere voeding – mindere kwaliteit - de onderdelen zijn van slechte kwaliteit, en dus ook de delen die de hond eet is groter dan voedselkwaliteit. Diervoeren die alleen maar goede kwaliteit ingrediĆ«nten zijn voedzamer en dieren worden sneller vol. Het is een investering in de gezondheid van onze huisdieren, maar ook de preventie van ziekten en frequente bezoeken aan de dierenarts.

 

Voeren met goede kwaliteit van bedrijven zoals Royal Canin, Purina, Hill's, of Nutra. Jonge honden moeten uiteraard eten levensmiddelen geschikt voor puppies. Ze houden rekening met de huidige behoeften van een hond om goed worden ontwikkeld en groeide uit tot een gezond huisdier.

Voedingssupplementen

Een groot aantal honden fokkers geven ook conditioners. Ze worden gebruikt bij jonge honden om de jonge instantie de nodige mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van het skelet te zorgen. Voor het kopen van specifieke supplementen, neem dan contact op met uw dierenarts, die een conditioner afgestemd op de individuele behoeften van de hond zal kiezen.

Lekkernijen

Honden kunnen ook worden toegediend een verscheidenheid aan lekkernijen. Hun functie is het  vervullen op wandelingen of tijdens de training, of dressuur van puppy. Het belangrijk is dat ze klein zijn of gemakkelijk worden gescheiden van de kleinere stukken, om te kunnen sommige oefeningen met de hond te doen, maar niet overvoeren.

De meest aanbevolen gerechten zijn hapjes van merken zoals Eukanuba, Gimborn, Pedigree, of Trixie, natuurlijk, series voor puppies. Op de markt van voedsel voor honden zijn een verscheidenheid aan hapjes en verkrijgbaar in vele smaken. Zorg ervoor om alleen met goede kwaliteit te kopen, want alleen die zullen een positieve invloed op de ontwikkeling van onze huisdier geven.